چیلر تراکمی

تمامی ساختمان هایی که جهت خنک سازی محیط و تجهیزات از چیلرهای تراکمی استفاده می کنند ممکن است با چالش خراب شدن و نیاز به تعمیر این سیستم ها مواجه شده باشند. تعمیر چیلر تراکمی یکی از اقداماتی است که علاوه بر نیاز به  دانش و تخصص به تجربه و مهارت کافی هم نیاز دارد. در این مقاله می خواهیم به طور کامل فرآیند عیب یابی، رفع مشکل و خرابی  های این سیستم های سرمایشی را بیان کنیم.

تعمیر چیلرتراکمی و انواع آن

تعمیر چیلر یک کار حرفه ای و تخصصی است و نیاز به مهارت و تجربه بالا  دارد، زیرا چیلر یکی از پیچیده ترین  سیستم های سرمایشی است و هر کسی توانایی تعمیر آن را ندارد. در تعمیر چیلر تراکمی سه گام مهم وجود دارد:

  1. در مرحله اول باید عیب دستگاه مشخص شود.
  2. باید از یک تکنسین حرفه ای در این زمینه کمک بگیرید.
  3. استفاده از قطعات اصلی و اورجینال در تعویض قطعه استفاده کرد.
 

چیلر های تراکمی به دو دسته چیلر های آب خنک و چیلر های هوا خنک تقسیم می شوند که در جدول زیر به عیب یابی و روش های رفع این اشکالات پرداخته ایم:

نحوه تعمیر چیلر هوا خنک چیلر تراکمی هوا خنک
چیلر های هوا خنک به چیلر هایی گفته می شود که توسط هوای اجباری خنک می شود. نحوه تعمیر چیلر تراکمی آب خنک شامل : اسید شویی، لیک یابی(رفع نشتی)، شارژ گاز، تنظیم پرشر شویچ دستگاه، تعمیر کمپرسور و باز سازی تابلو برق می باشد .   تعمیر چیلر هوا خنک  
  ابتدا آب سیستم را خالی کنیداز یک مخن پلاستیکی استفاده کنیدلوله خروجی از مخزن اسید را به مکش پمپ اسید متصل کنیدلوله خروجی را از پمپ اسید به قسمت رفت اوپراتور متصل کنید زمان این چرخه ۳۰ باید انجام شود تا رسوبات داخل اواپراتور همراه اسید بیرون بیاید نحوه اسید شویی چیلر هوا خنک در چیلر های هوای خنک فقط قسمت اواپراتور قابلیت اسید شویی را دارد و بهتر است قسمت اواپراتور دستگاه با اسید مخصوص ضد خوردگی مس را شست و شو داد تا عملکرد دستگاه بالا برود . برای اسید شویی اواپراتور باید:  
لوله های مسی در چیلر هوا خنک برای انتقال مبرد مورد استفاده قرار می گیرند که این لوله ها یا در اثر ضربه یا از قسمت جوشکاری شده دچار نشتی می شوند. برای پیدا کردن نشتی گاز، از گاز ازت  استفاده می شود، دلیل استفاده از این گاز بخاطر بی اثر بودن آن است و هیچ آسیبی به دستگاه نمی رساند. از این رو گاز ازت را از طریق والف گاز وارد سیکل چرخه می کنیم و  فشار را تا۲۵۰ تا ۳۰۰ بار بالا می بریم  تا علت نشتی مشخص شود. در بعضی مواقع هم از محول نشت یاب در چیلر هوا خنک استفاده می شود. نحوه تعمیر نشتی در چیلر هوا خنک    
  نوع گاز استفاده شده در چیلر هوا خنک روشن بودن چیلر هوا خنک برای انجام شارژ گاز ( سری گیج فشار را بر روی لوله مکش کمپرسور وصل کنید،  سر دیگر شیلنگ گثج را به کپسول متصل کنید سپس شیر گیج را باز کنید تا وارد چیلر شود )   نحوه شارژ گاز در چیلر هوا خنک شارژ گاز در چیلر هوا خنک به چند عامل بستگی دارد:  
برای تنظیم پرشر سویچ ابتداقاب روی پیچ های تنظیم را برداشته و  چرخش به سمت راست فشار را افزایش و چرخش سمت چت فشار را کاهش کم می کند و در نهایت پیچ دوم برای تعیین ترانس برشر سویچ می باشد.   روش تنظیم پرشر سویچ در چیلر تراکمی هوا خنک قبل از این که روش تنظیم پرشر سویچ را بگوییم، باید بدانید که کار پرشر در چیلر تراکمی چست. پرشر سویچ یک نوع کلید تنظیم فشار است که بر روی مکش کمپرسور نصب می شود که در واقع که لوپرشر یا کلید ک فشار نام دارد. این کلید بر روی لوله رفت کمپرسور نصب می شود که باعث جلوگیری از آسیب دیدن کمپرسور می شود
 
نحوه تعمیر چیلر تراکمی آب خنک چیلر تراکمی آب خنک
  تعمیر الکترو پمپ های مربوط به برج خنک کن تعمیر الکترو موتور فن و تعویض بلبرینگ فن برج خنک کنتعمیر آب پخش کن برج خنک کن و تعمیر انتعمیر تسمه و تعویض آن   .تعمیر چیلر آب خنک بهتر است قبل از شروع فصل گرما  تعمیر برج  خنک کننده را انجام دهیم. تعمیراتی که در برج خنک کننده انجام شود شامل:  
در چیلر های هوا خنک از کمپرسور های اسکرو  و  اسکرال  و پیستونی استفاده  می شود. تعمیر کمپرسور بسیار کاره سخت و پیچیده  و تخصصی می باشد ، برای تشخیص سوختگی کمپرسور می توانیم، سر سیم پیچ ها را توسط اوهم متر به دیگ دیگر متصل کنیم و مقاومت سیم را مشاهده کنیم،  همه سیم ها را با بدنه تست می کنیم ، در صورت وجود اتصالی با بدنه کمپرسور می توان گفت سیم پیچ سوخته و کمپرسور با ید تعویض یا تعمیر گردد.   نحوه تعمیر کمپرسور در چیلر های هوا خنک  

سرویس چیلر تراکمی

همه دستگاه ها برای کارکرد بهتر و طول عمر بیشتر نیاز به سرویس و نگهداری دارند، قبل از شروع فصل سرما و گرما، هنگام تغییر فصل باید برای سرویس سیستم خود اقدام نمایید تا با گذشت زمان کمتر دچار مشکل شوند. نحوه سرویس چیلر ها ی آب خنک به این صورت است:

  • اسید شویی کندانسور
  • شست وشوی صافی برج خنک کن
  • تعویض فیلتر درایر
  • شارژ گاز چیلر
  • شست و شوی پمپ سیرکوله
  • چک کردن مدار های کنترل و تست سنسورها و محل نصب آن ها
  • شست و شوی فین کندانسور(در چیلر هوا خنک)

جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید به صفحه نگهداری چیلر مراجعه کنید.

مشکلات رایج در چیلر تراکمی

نحوه عیب بابی در چلیر به این صورت است که در اولین قدم باید مشکل تشخیص داده شود تا بتوان برای رفع آن اقدامات لازم را انجام داد، در ادامه برخی از این مشکلات رایج را بازگو می کنیم :

صدای زیاد کمپرسور

سر و صدای زیاد کمپرسور در حین فعالیت دستگاه یکی از مشکلات رایجی است که تعمیرکاران چیلر با آن مواجه می شوند. علت سرو صدای زیاد در چیلر تراکمی می تواند به دلایل زیر اتفاق بیفتد:

  1. اویل پمپ خراب است
  2. یاتاقان خرابی است
  3. شارژ گاز زیاد است( این نکته هم حائز اهمیت است که خرابی کمپرسور در کمبود روغن است)

عدم تولید سرمای مطلوب

در برخی مواقع پیش می آید که دستگاه سرمای مطلوبی ندارد و نمی تواند فضای واحدها را خنک کند که در این صورت موجب سلب آسایش ساکنین خواهد شد. علت این امر می تواند به دلایل زیر باشد:

  1. نیم سوز بودن الکتروموتور
  2. شارژ گاز کم است
  3. رسوب گرفتن لوله در کندانسور

قطع شدن سیستم بر اثر فشار زیاد گاز

علت قطع شدن سیستم، بر اثر های پرشر  به عوامل زیر بستگی دارد:

  1. عدم وجود آب در برج خنک کننده
  2. رسوب گرفتن لوله کندانسور
  3. عمل نکردن فن برج خنک کن
  4. اشکال در کلید کنترل
  5. کار نکردن پمپ برج

روشن نشدن کمپرسور

عوامل مختلفی می تواند در روشن نشدن کمپرسور تاثیر گذار باشند. برخی از اصلی ترین این عوامل عبارت اند از:

  1. ایجاد مشکل در کمپرسور
  2. بسته بودن کنتاک کمپرسور
  3. آسیب دیدن سویچ کنترل
  4. کلید کمپرسور باز بوده
  5. مشکل در برق ورودی اصلی

چرا باید تعمیرات چیلر تراکمی را به افراد متخصص بسپاریم؟

به دلیل تنوع در انواع این سیستم ها و قطعات حساسی که در ساخت هر یک به کار رفته است، توصیه می شود حتما جهت رفع خرابی های موجود در آنها به افراد متخصص مراجعه کنید. افراد باتجربه به دلیل اینکه در طول دوران کاری خود با نمونه های بیشتری مواجه شده اند و روش های آزمون و خطای بسیاری را تست کرده اند، می توانند با تکیه بر تجربیات خود مدت زمان پروسه تعمیر را کوتاه تر کنند که همین امر سبب کمتر شدن هزینه نهایی تعمیرات نیز خواهد شد.

چیلرهای تراکمی خود دارای انواع مختلفی هستند که علاوه بر اینکه نسبت به هم عملکرد متفاوتی دارند، در ساختمان هر یک از آنها نیز اجزا و قطعات متفاوتی به کار رفته است. به دلیل همین تنوع در انواع این سیستم ها و قطعات حساسی که در ساخت هر یک به کار رفته است، توصیه می شود حتما جهت رفع خرابی های موجود در آنها به افراد متخصص مراجعه کنید.

تعمیرکاران متخصص و حرفه ای، علاوه بر اینکه دانش کافی جهت انجام این کار را در اختیار دارند، می توانند با بهره مندی از میزان شناخت خود از قطعات و وظایف آنها، علت بروز خرابی را به سرعت پیدا کرده و آن را رفع کنند. همچنین افراد باتجربه به دلیل اینکه در طول دوران کاری خود با نمونه های بیشتری مواجه شده اند و روش های آزمون و خطای بسیاری را تست کرده اند، می توانند با تکیه بر تجربیات خود مدت زمان پروسه تعمیر را کوتاه تر کنند که همین امر سبب کمتر شدن هزینه نهایی تعمیرات نیز خواهد شد.

هزینه تعمیر چیلر تراکمی چگونه تعیین می شود؟

عوامل مختلفی می توانند در تعیین هزینه چیلر تراکمی تاثیر گذار باشند. مانند: مدت زمانی که طول می کشد فرآیند تعمیرات انجام شود، همچنین کیفیت قطعاتی که جایگزین قطعات معیوب می شود.

توجه داشته باشید که تعمیر چیلر تراکمی  به علت پیچیده بودن ممکن است وقت زیادی را از تعمیرکار بگیرد و به دلیل گران قیمت بودن دستگاه و اجزای به کار رفته در آن، خرید قطعات جدید هم باعث بالا رفتن هزینه می شود . لازم به ذکر است که برآورد دقیق در هزینه با حضور کارشناس اعلام می شود.

مجموعه ما خدمات مربوط به تعمیر چیلرهای تراکمی را در چه مناطقی پوشش می دهد؟

از آنجایی که مهیا ساختن آسایش خاطر و جلب رضایت شما عزیزان همواره یکی از مهم ترین دغدغه های ما بوده است، مجموعه ما جهت راحتی شما در تمامی مناطق تهران خدمات خود را ارائه می دهد.

تعمیرکاران متخصصص و حرفه ای راگاسرد به صورت نیروهای مستقر در همه مناطق تهران و اطراف آماده خدمت رسانی می باشند. بنابراین بعد از تماس شما، نزدیک ترین نیرو به آدرس ارسالی اعزام و طی کوتاه ترین زمان ممکن در محل حاضر می شود.